fbpx
Repertoriu

Pijamale

REGIA: ANDREI CIOBANU

DATA: 28 SEPTEMBRIE 2018

DURATA: 2 ORE

Spumoasa și savuroasa comedie „Pijamale” de Mawby Green și Ed Feilbert, are la bază farsa franțuzească „Moumou”, scrisă în 1944 de Jean de Letraz. Piesa, care s-a jucat ani în șir pe Broadway și la Hollywood cu casa închisă, având parte de un succes fulminant, ajunge acum și pe scena Ateneului Național din Iași. „Pijamale” aduce cu sine o serie de intrigi, farse pline de umor, infidelități, decepții, promisiuni ce nu pot fi ținute, răsturnări de situație și schimburi de identităţi, care vă vor ține cu sufletul la gură și vă vor provoca râsul.

Sinopsis „Pijamale” de Mawby Green și Ed Feilbert,  regia Andrei Ciobanu

Un afacerist curtenitor își face planuri să plece într-o „călătorie de afaceri”, însă fără să-i dea de știre, soția sa îi invită pe prietenii soțului ei să petreacă weekendul în casa lor. Ce se întâmplă când, de fapt, prietenii nu există și trebuie inventați? Și când mai apare și un vechi prieten din liceu al soțului, care este copleșit de amploarea situației, un valet de conjuncutură pus mereu pe harță, o cameristă cu visuri mărețe și un inspector de poliție care caută să avanseze? Personaje hilare, încurcături spectaculoase, totul adunat într-un spectacol cu ritm.

„Vă invit, cu drag, să vă lăsați grijile acasă și să savurați o excelentă comedie franțuzească plină de viață. Veți râde pe săturate!” – Andrei Ciobanu, regizor

Regizor: Andrei Ciobanu

Scenograf: Cătălin Târziu

Costume: Alina Dincă – Pușcașu

Distribuție:

Georges Chauvinet- Daniel Onoae

Leonard Joliejolie – Gelu Ciobotaru / Andrei Ciobanu

Yvonne Chauvinet – Mara Lucaci / Ana Hegyi

Babette Latouche – Alexandra Paftală

Jaques Latouche – Codrin Dănilă

Claudine Amour – Alexandra Macovei

Inspector Legrande – Daniel Popa