fbpx

Livres

Istoria bijuteriilor regale, ca și a altor piese din metale prețioase cu valoare istorică, a fost metamorfică, regimul politic și legislația conturându-le drumul. Amintirea bijuteriilor reginei Maria se mai regăsește în fotografiile de epocă, în desenele inventarului din 1900, dar și într-o serie de documente precum listele bijuteriilor din 1902, corespondența, facturi, testamente sau alte acte. Multe din bijuteriile Mariei au fost pierdute în Rusia bolșevică, doar puține s-au mai păstrat, o parte sunt exponate de muzeu, altele au intrat în posesia familiei după moartea reginei, destinul lor identificându-se cu cel al moștenitorilor. Din vechile imagini a supraviețuit spiritul unei principese, apoi regine, posesoare a unei frumoase colecții de bijuterii, de la stilul victorian la stilul Teodora, de la un Art Nouveau impregnat de personalitatea sa deosebită la moda Art Deco mult simplificată, dominată în ultima parte a vieții de perle și diamante.

DIANA MANDACHE

Bijuteriile Reginei Maria

Autor – Diana Mandache

65 RON

Mihaiță. Reconstituirea unei vieți 

Autor: Doina Papp

40 RON

Mihaita. Reconstituirea unei vieti – CU AUTOGRAF

Autor: Doina Papp

„Ce cuvinte, intamplatoare sau alese, pot sa cuprinda istoria pamanteana a unui om? Niciunele.

Ce cuvinte pot sa masoare lungimea, latimea, inaltimea, talentul, ravna, teama, spaima, spusele si nespusele unei alcatuiri omenesti in goana ei de a-si implini rostul? Niciunele.

Cu atat mai greu cand este vorba de un actor. Si parca si mai greu cand vine vorba de un mare actor: George Mihaita.

Restul e tacere.”

Horatiu Mataele 

„Cand vine vorba de George, ma gandesc la bunicul meu cand se facea grau mult: «E bogatie mare, copiilor, luati si mancati. Dar vedeti cum faceti, sa nu-l risipiti».” 

Marcel Iures

Marea Unire pentru cei mici

Autori: Filip-Lucian Iorga și Ana Iorga

Editura Vremea celebrează Centenarul Marii Uniri cu gândul la generația de care depinde viitorul nostru. Aceasta este misiunea volumului, „Marea Unire pentru cei mici”, o carte cu ilustrații viu colorate, dedicată întregitorilor patriei noastre – Regelui Ferdinand, Reginei Maria și tuturor celor care au contribuit politic și militar la crearea României Mari, la 1 Decembrie 1918.

Cartea are un format prietenos cu cei mici, este tipărită pe hârtie lucioasă de cea mai bună calitate, iar ilustrațiile color redau fidel figurile marcante ale epocii României Mari.

Marea Unire pentru cei mici

Autori: Filip-Lucian Iorga și Ana Iorga

20 RON

Ne facem bine  – România, te iubesc!

Autori: Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu, Paula Herlo, Rareș Năstase

70 RON

Ne facem bine  – România, te iubesc!

Autori: Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu, Paula Herlo, Rareș Năstase

CU AUTOGRAFELE AUTORILOR

Cuvânt înainte de Cristian Leonte

Este o carte pe care o deschidem cu optimism, ne-o dorim inspirație pentru cei care își doresc să facă binele și model tuturor celor care văd prea multe tonuri închise în viitorul României.