fbpx
Répertoire

Kalida

 

PREMIERĂ: 16 MAI 2023

“Kalida” este o poveste rom-antică care dorește să surprindă esența și cultura spiritului țigănesc, pendulând între două povești de dragoste sincere și emoționante.
Piesa de teatru dezbate teme esențiale ale culturii rrome, precum frica de Dumnezeu, dragostea și respectul față de familie, castitatea, puritatea spirituală și trupească și respectul față de legile țigănești.
Protagoniștii acestor două frumoase povești de dragoste sunt patru tineri care luptă pentru iubirea lor încercând să nu se abată de la tradițiile și credințele culturale în care s-au format.
Kalida și Rasha, doua surori, tinere și frumoase, orfane de ambii părinții cresc sub atenta grijă și supraveghere a bunicii lor, Anica. Ajunse la vârsta măritișului, iată ca dragostea își face loc și tulbură liniștea căminului. In vreme ce Rasha iubește un băiat sincer, de etnie rromaă și este o tributară valorilor familiale, Kalida se abate de la aceste valori îndrăgostindu-se de un român. Această cutezanță generează o serie de peripeții comice și dramatice, dar care se bucură de un final fericit.
Piesa de teatru pendulează între pasaje comice și dramatice care conferă dinamism, sensibilitate și măsura esențială de umor.
Personaje: Kalida, Rasha, Camalo, Tobar si Bibbi Anica

Distribuția:

Alexandra Paftală – Kalida

Dumitru Florescu – Kamalo

Mălina Balcan – Rasha

Florin Gorgos – Tobar

Mariana Dumitrache – Bibi Anica

Scenografia: Andrei Scânteie

Costume: Alina Dincă Pușcașu

Make-up artist: Angelica Huțanu

Coregrafie: Ancuța Macovei

Design afiș: Andreea Răileanu

Proiect Finanțat prin Granturile SEE si norvegiene 2014-2021 în cadrul Programului RO-Cultura.