fbpx
Répertoire

Îmblănzirea Scorpiei

 

AVANPREMIERĂ: 6 IULIE 2023

Echipa de creație a producției montate la Ateneul Național din Iași a realizat o comedie savuroasă, cu răstunări de situație, plină de umor fin și energie, îmbogățind astfel repertoriul stagiunii și punând în valoare trupa de actori.
Cuplul format din Paul Ipate (Petruchio) și Erica Moldovan (Catarina) conduce firul poveștii printr-un dialog spumos ce evaluează in mod comic condiția umană și societatea, care, desi au trecut peste 500 de ani de când a fost scrisă piesa, nu s-au schimbat atât de mult.

Comedia Îmblânzirea scorpiei scrisă între anii 1590 – 1594, a fost publicată pentru prima data în anul 1623 în prima ediție aproape completă a operele lui William Shakespeare – First Folie.
Piesa de teatru s-a bucurat de un real succes pe scenele din toată lumea inspirând o serie de filme, seriale, chiar și un spectacol de musical. În anul 1967, Franco Zeffirelli a adaptat piesa pentru micul ecran, în rolurile principale fiind Elizabeth Taylor și Richard Burton, iar în anul 1999 Gil Junger a transformat-o într-o comedie romantică – icon al genului – 10 lucruri nu-mi plac la tine cu Heath Ledger și Julia Stiles.

Kiss me, Kate! – un musical de Cole Porter bazat pe libretul soților Bella și Samuel Spewack spune povestea regizorului Fred Graham și a fostei sale soții Lilli Vanessi, aceste personaje fiind inspirate de personajele principale ale operei lui Shakespeare.

Distribuție:

Petruchio – Paul Ipate
Catarina – Erica Moldovan
Baptista – Dumitru Florescu
Bianca – Alexandra Paftală
Grumio – Codrin Danilă
Lucentio – Mara Lucaci
Tranio – Florin Gorgos
Gremio – Mălina Balcan
Hortensio – Gelu Ciobotaru
Vincențio – Răzvan Grosu
Biondelo – Mariana Dumitrache
Pedagogul – Alin Zara
Văduva/regizor de platou- Ioana Aciobăniței

Regizor: Răzvan Oprea
Asistent regie: Erica Moldovan
Regizor Tehnic: Alexandru Amarghioalei
Scenograf: Simona Marcu
Costume: Alina Dincă Puscasu
Coregraf: Ancuța Macovei
Sunet: Andrei Pop
Lumini: Alexandru Tărâțeanu/ Cristi Bortos