fbpx

Festivalul Străzii Lăpușneanu

2021

Distinse doamne, stimați domni și dragi tineri de toate vârstele, în perioada 17- 19 Septembrie 2021 vă invităm la Festivalul Străzii Lăpușneanu, ediția a III-a!
Animăm împreună fosta Uliță Sârbească cu teatru, muzică, dans și multe alte surprize pe care vă așteptăm să le descoperiți!

2020

Festivalul Străzii Lăpușneanu, ediția a II-a, desfășurat în perioada 18-20 septembrie 2020, a continuat ideea  revitalizării vechii Ulițe Sârbești, actuala stradă Lăpușeanu, prin realizarea unor manifesări artistice alături de parteneri ai Ateneului și de rezidenți ai străzii.
Ediția a II-a a avut un caracter restrâns, dat fiind contextul pandemic, cu restricționarea numărului de participanți. Chiar și așa, peste 1000 de oameni s-au bucurat de spectacole de teatru, recitaluri muzicale, expoziții și tururi ghidate, în cadrul celui mai animat festival al Iașului.

2019

Festivalul Străzii Lăpușneanu – Ediție Inaugurală, realizat în perioada 20 – 22 septembrie 2019, a avut scopul revitalizării vechii Ulițe Sârbești, actuala stradă Lăpușeanu.
Prin realizarea acestui proiect ne-am propus să creionăm, alături de reprezentanți ai entităților publice și private care activează pe vechea Uliță Sârbească, un program cultural-artistic inedit care să uimească prin diversitate și să încânte prin calitatea actelor artistice. Întreg proiectul a avut la bază colaborarea dintre instituții publice sau private, autorități publice, reprezentanți ai mediului privat, mediul neguvernamental și societatea civilă ieșeană.
Astfel, în cele 3 zile de festival, ieșenii s-au putut bucura de peste 70 de evenimente, pentru toate gusturile și toate vârstele. De la concerte, la spectacole de teatru și cinematograf în aer liber, treasure hunt sau concursuri, prăjituri și cafele, expoziții și artiști în plin proces creativ, momente interactive și demonstrative, zumba sau capoeira și multe alte activități au colorat și revitalizat cunoscuta stradă.