fbpx
Repertoriu

Făt-frumos din Lacrimă

Regia: Erica Moldovan

Premiera: 15 iunie 2020

Durata: o oră și 15 minute

“Făt Frumos din Lacrimă” este unul dintre basmele emblematice ale culturii românești. Publicat pentru prima dată în revista „Convorbiri literare”, încă din anii studenției marelui poet Mihai Eminescu, „Făt Frumos din Lacrimă” reiterează eternul conflict dintre bine și rău, tema principală fiind drumul inițiatic al tânărului fecior de împărat. Spectacolul „Făt Frumos din Lacrima” completează portofoliul de spectacole dedicate publicului tânăr, aducând astfel din nou în atenția copiilor o capodoperă a literaturii naționale.

Am ales data premierei pentru 15 iunie, pentru a comemora 131 de ani de la dispariția marelui poet național. Echipa Ateneului a îmbrățișat cu entuziasm lucrul la acest spectacol! Dorim să oferim copiilor un spectacol lucrat într-o manieră specifică Ateneului Național din Iași, o manieră cu care deja v-am obișnuit: plină de profesionalism, de bucurie, de culoare. Distribuția cuprinde întreaga echipă de actori care își interpretează cu măiestrie partiturile. Deși traversăm o perioadă grea pentru mediul cultural și nu numai, răspundem cu optimism acestor provocări și vă invităm cu bucurie să urmăriți productia „Făt Frumos din Lacrimă” a Ateneului Național din Iași.

Distribuția: Gelu Ciobotaru (Făt-Frumos), Ioana Ciobăniței (Ileana), Alexandra Paftală (Fata Genarului), Dumitru Florescu (Împăratul vecin), Codrin Dănilă (Boierul), Mara Lucaci/ Mariana Dumitrache (Maica Domnului și Muma Pădurii), Dani Popa (Genarul), Alin Zară (Împăratul), Cezara Fantu (Împărăteasa) și Erica Moldovan (Povestitor).

Regie: Erica Moldovan
Asist. Regie: Alexandra Paftală
Coregrafie: Cristina Todi
Costume: Alina Dincă Pușcașu
Decoruri: Cătălin Târziu