fbpx

Evenimentul tău la Ateneu

Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”

Denumită după îndrăgitul actor român Radu Beligan, Sala Mare de Spectacole a Ateneului Național din Iași, a fost inaugurată în octombrie 2016 după ce a fost complet renovată la cele mai înalte standarde atât estetice, cât și în ceea ce privește siguranța.

Având o capacitate de 270 de locuri, Sala Mare „Radu Beligan” este locul perfect pentru a găzdui spectacole de teatru, musical-uri, concerte și alte tipuri de evenimente culturale precum ceremonii sau gale de premiere, serbări și altele.

De asemena, începând cu 20 Octombrie 2017, a fost inaugurat Cinema Ateneu, fiind primul cinematograf de stat deschis din 1989 în Iași. Este dotat cu cele mai bune condițiitehnice, se proiectează inclusiv filme 3D și sunt aduse publicului ieșean cele mai bune filme românești și europene, premiate și apreciate internațional.

Foaierul Mare al Ateneului Național din Iași

Renovat în ianuarie 2017, Foaierul reprezintă un cadru ideal pentru evenimente de tip cocktail sau prelegeri, lansări de carte, prezentări, vernisaje, recitaluri.

Cu o capacitate de 100 de persoane, foaierul este ambientul perfect pentru evenimente culturale.

De asemenea, în Foaierul Ateneului, puteți admira o impresionantă colecție de exponate aparținând unor diferite perioade istorice (perioada celor două Războaie Mondiale, perioada Interbelică și altele), Muzeul Ateneului afânduse într-o permanentă dezvoltare și urmând să fie inaugurat oficial în anul 2020, marcând cei 100 de ani de existență ai Ateneului din Iași.

Sala Galerii

Sala Galerii, situată la etajul 1, are o capacitate de 100 de persoane și este ideală pentru evenimente variate: conferințe, congrese, simpozioane, prezentări de produse, lansări de carte, expoziții, vernisaje.

Terasa Acoperiș

Terasa Acoperiș este un spațiu neconvențional, cu o capacitate de 150 de persoane. Reprezintă alegerea ideală pentru evenimente precum proiecții audio – vizuale, spectacole de stand-up comedy, manifestații teatrale, evenimente private.

Grădina de Vară a Ateneului din Iaşi

Recent inaugurată şi transformată dintr-un spaţiu de depozitare diverse materiale într-un adevarat colţ de rai, vine în întâmpinarea celor mai frumoase idei de evenimente în aer liber.

Cu o capacitate de 150 de locuri, sta la dispoziţia dumneavoastră, pentru organizarea celor mai reuşite lansări de carte, conferinţe de presă, recitaluri vocal-instrumentale, reprezentaţii de teatru, concerte, reuniuni, proiecţii video, conferinţe etc.

Sala de Balet și Dans „Serghei Kotorobai”

Inaugurată în ianuarie 2017,este una dintre cele mai moderne săli din România. Redeschisă în prezența Maestrului Serghei Kotorobai, sala de balet și dans atrage atât prin detaliile estetice, cât și prin dotările de ordin tehnic. Situată laetajul doi, sala de balet și dans este spațiul cel mai potrivit pentru repetiții, cursuri de yoga, zumba ori pilates.Sala își așteaptă vechii și noii cursanți pentru a-și defini calea spre celebritate!

Galeria Regală de Artă a Ateneului Național din Iași

A fost inaugurată de către Alteța Sa Regală Principesa Sofia a României, pe 17 mai 2017, găzduiește în fiecare lună expoziții de pictură,grafică și fotografie, completând agenda culturală a Iașului cu vernisaje inedite ce vă introduc în tainele artei. Galeria este amenajată în spațiul ce leagă Foaierul Ateneului de Terasa Acoperiș și pune la dispoziție simeze moderne ce pot găzdui 49 de lucrări de artă.

Mica Galerie de Artă

A fost inaugurată pe data de 29 Martie 2018 în prezența Alteței Sale Regale Principesa Maria a României și a doamnei senator Iulia Scântei și găzduiește o colecție de fotografii și articole din ziare franțuzești și românești având ca temă Misiunea Militară Franceză – Berthelor și Familia Regală a României.

Romantic Parc

Inaugurarea celui mai nou parc al Iașului, Romantic Parc – parcul cu tematică interbelică – a avut loc pe 5 iunie 2017, de Ziua Internațională a Mediului. Parcul din fața Ateneului Național este deschis publicului și celor care doresc să aștepte începerea evenimentelor într-o atmosferă relaxantă, răsfoind reviste și ziare ale perioadei, într-un decor elegant care răsfață.