fbpx
Repertoriu

Dineu cu proști

REGIA: SEBASTIAN BĂDĂRĂU

DATA: 10 NOIEMBRIE 2018

DURATA: 2 ORE

Sinopsis „Dineu cu proști”, de Francis Veber – regia, traducerea și adaptarea, Sebastian Bădărău

Pierre Brochant, un mare editor parizian, organizează în fiecare miercuri, împreună cu prietenii lui, un „dineu cu proști”. Conceptul e simplu: fiecare invitat aduce la cina un „prost”, fără ca acesta să știe de ce este adus și prostul este încurajat să vorbească ore în șir despre viața lui. La sfârșitul cinei, câștigătorului,  se decernează un trofeu.

Pierre crede că în seara asta a tras un tun, fiindcă a găsit un specimen ca nimeni altul până acum: François Pignon, colecționar de machete de chibrituri. Doar că miercurea asta Pierre are o criză de sciatică și ajunge să se bazeze pe François să-i rezolve toate probleme de căsnicie, afaceri și prieteni.

Cuvântul Regizorului:

«„Dineu cu Proști” este un spectacol despre triumful inocenței și al onestității în fața minciunii și al derizoriului. Despre cum lumea împarte oamenii în alb și negru, în proști și deștepți, prejudecăți bazate pe valorile burgheze de acum o sută de ani. François nu deține armele sociale corespunzătoare pentru a fi considerat deștept. E sensibil, iertător, onest și prin urmare luat de prost. Pierre deține toate aceste arme dar la nivel interior este mult mai pierdut și singur decât François, care știe să trăiască în prezent și să se bucure de orice clipă. Una dintre cele mai de succes comedii ale ultimilor ani, piesa a fost montată și pe Broadway și tradusă în 18 limbi. Pentru prima dată montată la Iași, spectacolul nostrum, va face cu siguranță să vă apropiați cu empatie față de cei considerați „mai slabi” sau „săraci cu duhul” și să râdeți măcar de valorile astea învechite de care pomeneam.»

Distribuția:

Pierre Brochant – Dumitru Florescu/ Andrei Ciobanu

Francois Pignon- Codrin Dănila

Christine Brochant- Erica Moldovan

Juste Leblanc – Daniel Onoae

Marlene Sorasa – Alexandra Paftală

Lucien Cheval – Dani Popa/ Dumitru Florescu

Georgette – Ana Hegyi

Costume: Alina Dincă – Pușcașu