fbpx

Corul de Copii al Municipiului Iași

În data de 3 noiembrie 2020 a avut loc concertul inaugural al Corului de copii al Municipiului Iași. Proiectul este inițiat de Primăria Municipiului Iași și realizat de Ateneul Național din Iași, sub atenta îndrumare a doamnei Raluca Zaharia, președinte al Asociației Culturale ZART, dirijor al Corului de Copii RAZA și al grupului coral SunnyVox și dirijor între 2011 și 2020 al Corului de copii Juniorii Operei, al Operei Naționale Române Iași.

Misiunea programului este de a uni copiii din Iași prin cânt coral. Pentru a face acest lucru, corul pune accentul pe integrarea socială prin liberul acces indiferent de statutul social și, implicit, pe dezvoltarea copiilor care locuiesc în zonele cu un grad scăzut de cultură, în familii defavorizate, unde lipsește comunicarea culturală și interactivitatea.

Corul este format din elevi talentați ai orașului, cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani și va reprezenta municipiul nostru prin concerte și apariții la evenimente locale și naționale, precum și prin participări la festivaluri internaționale de profil.

De la înființare, Corul de Copii al Municipiului Iași a avut numeroase concerte, videoclipuri înregistrate și apariții la radiouri și televiziuni regionale și locale.