fbpx
Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia | Deschiderea Stagiunii 2023-2024

Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 13 octombrie 20:00.

Turneul Național Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia ajunge și la Iași – Vineri, 13 Octombrie, de la ora 19:00 la Sala Unirii!

Începe toamna violoncelelor!

Ansamblul Violoncellissimo, condus de maestrul Marin Cazacu, continuă Turneul Național Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia 2023 și va susține în această toamnă concerte în mari orașe din România, trecând și granițele țării, cu un concert la Chișinău și unul la Madrid.

Violoncellissimo este unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale românești din ultimii 20 de ani și s-a format la inițiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, care, alături de actuali și foști studenți ai săi, a deschis, astfel, un nou drum în promovarea muzicii și tinerilor talentați din România.
Pentru mine este mereu o mare bucurie să fiu alături de acești tineri talentați. Învățăm unii de la alții, repetăm mult, râdem mult și, precum vedeți, anul acesta călătorim mult. Va fi o toamnă plină și, desigur, nu putem decât să ne bucurăm că ducem muzica în aproape toată țara, dar și în Moldova și Spania, spune violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu, liderul ansamblului şi Directorul General al Filarmonicii George Enescu.
De-a lungul timpului, Violoncellissimo a susținut concerte în cadrul unor importante evenimente culturale din România și străinătate: la Marea Sală UNESCO Paris – aniversare 65 ani România la UNESCO, octombrie 2021; la Expo 2020 Dubai, decembrie 2021; cu
ocazia aniversării a 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, la Bruxelles; la Gala Premiilor UNITER, la Washington, Luxemburg, Istanbul, la Seara de Gală dedicată aniversării a 30 de ani de apartenență a României la Francofonie etc.
Marin Cazacu este directorul general al Filarmonicii George Enescu, profesor la Universitatea Națională de Muzică din București, iar în 1998 a fondat cvartetul Cellissimo, prezent pe scenele portugheze în 2013, la CCB (Lisabona) și Casa da Música (Porto). Maestrul Marin Cazacu a cântat alături de Ghennadi Rojdestvenski, Sergiu Comissiona, Horia Andreescu, Antoni Ros Marba, Vladimir Orlov, Radu Aldulescu, Jeremy Menuhin și alții. De asemenea, a avut multiple apariții la festivaluri internaționale precum cele de la Berlin, Hong- Kong, Macao, München, Milano, Osaka, Seoul, Tokio.
Detalii pe: www.violoncellissimo.ro

 

octombrie 13 @ 19:00
19:00 — 20:00 (1h)

Sala Unirii

Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia

Bilete