fbpx
Poveștile spiridușului artist

Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 21 ianuarie 13:00.

Biletele vor putea fi achiziționate ONLINE începând cu 1 Ianuarie 2024 și de la casieria Ateneului, începând cu 3 Ianuarie. Rezervări se pot face la numărul de telefon: 0770227524 !

Ateneul Național din Iași vă invită Duminică, 21 ianuarie 2024, ora 12.00 la Sala Unirii la opera pentru copii „Poveștile spiridușului artist”, regizor Victor Zaharia!

Muzica: Diana Cotoman
Libretul: Carole Vujasinovic
Regizor: Victor Zaharia
Scenograf: Alina Dincă Pușcașu
Vocal coach soliști: Daniela Ciocoiu, cu participarea extraordinară a Corului de Copii al Municipiului Iași, dirijor Raluca Zaharia!

Opera pentru copii “Spiridușul artist” a fost compusă de Diana Cotoman pentru a oferi elevilor săi violoniști ocazia de a descoperi din interior universul magic al operei și pentru a le insufla dorința de a învăța bazele canto-ului și a jocului scenic. Libretul a fost scris de prietena sa, Carole Vujasinovic, de profesie magistrat, iubitoare de artă și interesată de ecologie.

Premiera a avut loc la data de 2 iunie 2014, la Paris.

Concepută într-un singur act, opera pentru copii „Spiridușul artist” face o incursiune în lumea celor mici prin mijloace muzicale sugestive și accesibile pentru publicul tânăr, dar și pentru cel matur. Ceea ce este special la această lucrare este faptul că opera este nu numai destinată celor mici, ci este creată de către aceștia, personajele acțiunii scenice fiind aduse la viață de către copii de diferite vârste. Vorbim astfel de o lucrare reprezentată de către și pentru copii, cu un mesaj educativ.

Micuții pot astfel aprecia bogăția acestui gen sincretic, precum și exigențele cerute pentru a crea un astfel de spectacol.

 

ianuarie 21 @ 12:00
12:00 — 13:00 (1h)

Sala Unirii

regia Victor Zaharia

Bilete