fbpx
Făt frumos din Lacrimă

Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 15 iunie 19:00.

Ne bucurăm să revenim în fața publicului nostru cu o nouă PREMIERĂ pentru copii!

Siguranța dumneavoastră este foarte importantă pentru noi, așa că am gândit pachete de 1, 2, 3 și 4 locuri pentru tine și familia ta, în scopul respectării măsurilor de distanțare socială impuse. Selecția locurilor se va face automat, în funcție de numărul de bilete selectat și disponibilitatea locurilor.

Ateneul Național din Iași vă invită luni, 14 Iunie, de la ora 17:00, în Amfiteatrul Palas (fostul Teatru de vară), la o nouă PREMIERĂ – „Făt Frumos din lacrimă”, regia Erica Moldovan!

“Făt Frumos din Lacrimă” este unul dintre basmele emblematice ale culturii românești. Publicat pentru prima dată în revista „Convorbiri literare”, încă din anii studenției marelui poet Mihai Eminescu, „Făt Frumos din Lacrimă” reiterează eternul conflict dintre bine și rău, tema principală fiind drumul inițiatic al tânărului fecior de împărat. Spectacolul „Făt Frumos din Lacrima” completează portofoliul de spectacole dedicate publicului tânăr, aducând astfel din nou în atenția copiilor o capodoperă a literaturii naționale.

Am ales data premierei pentru 14 iunie, pentru a comemora aproape 131 de ani de la dispariția marelui poet național. Echipa Ateneului a îmbrățișat cu entuziasm lucrul la acest spectacol! Dorim să oferim copiilor un spectacol lucrat într-o manieră specifică Ateneului Național din Iași, o manieră cu care deja v-am obișnuit: plină de profesionalism, de bucurie, de culoare. Distribuția cuprinde întreaga echipă de actori care își interpretează cu măiestrie partiturile. Deși traversăm o perioadă grea pentru mediul cultural și nu numai, răspundem cu optimism acestor provocări și vă invităm cu bucurie să urmăriți productia „Făt Frumos din Lacrimă” a Ateneului Național din Iași.

Distribuția: Gelu Ciobotaru (Făt-Frumos), Alexandra Macovei (Ileana), Alexandra Paftală (Fata Genarului), Dumitru Florescu (Împăratul vecin), Codrin Dănilă (Boierul), Ana Hegyi (Maica Domnului și Muma Pădurii), Andrei Ciobanu (Genarul), Daniel Onoae (Împăratul), Cezara Fantu (Împărăteasa) și Erica Moldovan (Povestitor).

Regie: Erica Moldovan
Asist. Regie: Alexandra Paftală
Coregrafie: Cristina Todi
Costume: Alina Dincă Pușcașu
Decoruri: Cătălin Târziu

iunie 15 @ 17:00
17:00 — 18:00 (1h)

Amfiteatrul Palas

regia Erica Moldovan

Bilete