fbpx
Făt frumos din Lacrimă

Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 21 martie 13:00.

Ateneul Național din Iași vă invită Duminică, 21 martie 2021, ora 11:00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului Național din Iași,, la spectacolul pentru copii „Făt Frumos din lacrimă”, regia Erica Moldovan!

“Făt Frumos din Lacrimă” este unul dintre basmele emblematice ale culturii românești. Publicat pentru prima dată în revista „Convorbiri literare”, încă din anii studenției marelui poet Mihai Eminescu, „Făt Frumos din Lacrimă” reiterează eternul conflict dintre bine și rău, tema principală fiind drumul inițiatic al tânărului fecior de împărat. Spectacolul „Făt Frumos din Lacrima” completează portofoliul de spectacole dedicate publicului tânăr, aducând astfel din nou în atenția copiilor o capodoperă a literaturii naționale.

Echipa Ateneului a îmbrățișat cu entuziasm lucrul la acest spectacol! Dorim să oferim copiilor un spectacol lucrat într-o manieră specifică Ateneului Național din Iași, o manieră cu care deja v-am obișnuit: plină de profesionalism, de bucurie, de culoare. Distribuția cuprinde întreaga echipă de actori care își interpretează cu măiestrie partiturile. Deși traversăm o perioadă grea pentru mediul cultural și nu numai, răspundem cu optimism acestor provocări și vă invităm cu bucurie să urmăriți productia „Făt Frumos din Lacrimă” a Ateneului Național din Iași.

Distribuția: Gelu Ciobotaru (Făt-Frumos), Alexandra Macovei (Ileana), Alexandra Paftală (Fata Genarului), Dumitru Florescu (Împăratul vecin), Codrin Dănilă (Boierul),  Mara Lucaci (Maica Domnului), Mariana Dumitrache(Muma Pădurii), Daniel Popa (Genarul), Daniel Onoae (Împăratul), Cezara Fantu (Împărăteasa) și Erica Moldovan (Povestitor).

Regie: Erica Moldovan
Asist. Regie: Alexandra Paftală
Coregrafie: Cristina Todi
Costume: Alina Dincă Pușcașu
Decoruri: Cătălin Târziu

martie 21 @ 11:00
11:00 — 12:00 (1h)

Sala Mare de Spectacole “Radu Beligan”

regia Erica Moldovan

Bilete