fbpx
Divorțul anului | regia Ovidiu Cuncea

Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 29 mai 21:30.

Ateneul Național din Iași vă invită Duminică, 29 mai 2022, de la ora 19.30 la spectacolul „Divorțul anului”, regia Ovidiu Cuncea!

În viața noastră, în piese de teatru, în seriale de televiziune, în emisiuni, se vorbește tot mai mult despre căsatoria modernă și despre libertatea de a avea parteneri în afara căsatoriei, rămânând în continuare în relația de soț/soție, sau chiar despre salvarea cuplului de la despărțire, prin întreținerea unor relații fugitive extraconjugale ale ambilor soți.
,,Toate cuplurile care au încercat au eșuat lamentabil”. Pana la urmă se dovedește că nu e o soluție pentru salvarea căsniciei, ci un drum către pierderea cuplului.

„Divortul anului” este o piesă adaptată de insuși marele actor Ion Lucian, după o idee a unui film celebru în perioada anilor ’70 și readaptată după cerințele societății moderne.

Piesa tratează în mod comic și ironic, cu accente dramatice, relația soț- soție, a unor oameni ce se îndreaptă spre „a treia tinerețe” și care se află prinși în vârtejul „ipocriziei conveniențelor moderne”.

 Regia este sub semnătura lui Ovidiu Cuncea, scenografia este creată de Gabi Albu și costumele realizate de Ellida Toma.

mai 29 @ 19:30
19:30 — 21:15 (1h 45′)

Sala Mare de Spectacole “Radu Beligan”

regia Ovidiu Cuncea

Bilete