fbpx

Capela Artiștilor

Ateneul Național din Iași este prima instituție de cultură din România care deține o capelă proprie, dedicată artiștilor, angajaților, dar și vizitatorilor instituției. Capela Ateneului, închinată Sfântului Mucenic Filimon, ocrotitorul actorilor și al făuritorilor de spectacole și Sfintei Cecilia, protectoarea muzicienilor, a compozitorilor, cântăreţilor, lutierilor şi poeţilor, se vrea a fi un loc de liniște și meditație pentru angajații și colaboratorii Ateneului.

From an architectural point of view, the Chapel reminds of the church of the Romanian village in the 1900’s. It is made of wood from a 100-year-old house, adorned with equally old elements, gathered from all corners of Greater Romania.

În data de 23 mai 2019, a avut loc sfințirea capelei Ateneului ieșean, oficiată de un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

După slujba de sfințire, Andrei Apreotesei, Managerul Ateneului Național din Iași, a fost distins cu „Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei”.