fbpx

Ansamblul „Doina Moldovei”

Orhestra „Doina Moldovei” reprezintă unul dintre proiectele de suflet pe care Ateneul Național din Iași l-a preluat în anul 2019 și pe care îl va dezvolta în perioada următoare.

Acest ansamblu, care s-a înfiinţat în 1956, în cadrul Filarmonicii, este, conform declarațiilor maestrului Ion Macovei, cel care deţine brandul din 2005 şi care a cesionat Ateneului ieșean acest drept în 2019, o orchestră reprezentativă pentru Moldova.

Maestrul Ion Macovei declara în cadrul conferinței de presă organizate la Ateneul Național din Iași în noiembrie 2019 că a venit în orchestră în anul 1977 şi a cântat cu maestri consacraţi, cum ar fi dirijorul Ionel Gotescu, artiştii Anton Achiţei, Maria Bararu, Nelu Bălăşoiu şi mulţi alţii.

„Orchestra şi-a întrerupt activitatea în 1990, iar în 2005 am preluat eu brandul. Acum mă bucur că împreună cu Ateneul vom merge mai departe”, a spus maestrul.

Pe data de 16 decembrie 2019, Orchestra „Doina Moldovei ” a susținut un concert exrtaordinar sub bagheta dirijorală a conf. Univ. Dr. Cipiran Chițu, în Sala Unirii (Cinema Victoria). Bineînțeles, invitații speciali precum Andreea Grigorean, Elena Pătrăucean, Cosmina Chichiriță, Roxana Băltoi, Alexandra Diana Dan, Ionuț Urdeș, Cristinel Iordăchioaia, Biatrice Duca, Ciprian Cocalia, Claudia Martinică, Constantin Bahrin, Ștefan Deaconița, Ștefan Pintilie, Ion Macovei, Nicu Jigolea au fost nelipsiți de la acest eveniment inaugural.