fbpx

Adoptă un TEI

În anul 2019, Ateneul Național din Iași a realizat un alt proiect în vederea îmbunătățitrii imaginii orașului nostru – „Adoptă un tei”. Inițiativa a presupus responsabilizarea ieșenilor prin adopția a 100 de tei, presupunând cumpărarea, plantarea și îngrijirea acestora în zonele unde aceștia ar fi necesari, cifra simbolică marcând un secol de la înființarea Ateneului ieșean. Proiectul s-a bucurat de o mare popularitate, atât prin rezultatul strângerii de fonduri online, cât și prin voluntarii care au ajutat la materializarea inițiativei.

Adoptă un tei – ediția a II-a
Continuând proiectul început în 2019, în vederea îmbunătățitrii imaginii orașului nostru, Ateneul Național din Iași a realizat proiectul – „Adoptă doi tei”.
În semn de apreciere pentru cei care au sprijinit campania „Adoptă un tei”, inițiată în anul 2019, dar și pentru cei care au contribuit la înființarea Ateneului ieșean, fiecare tei poartă numele celui care l-a plantat. Astfel Teiul „Constantin Ifrim”, Teiul „Înfrățirii Iași-Viena”, Teiul „Muzeul Municipal” sau Teiul „Oana Pellea”, sunt simboluri ale implicării membrilor comunității și ale Instituțiilor publice în înfrumusețarea orașului.